Pełnia nieszczęść
+2
Safír Fenrisson
Mistrz Gry
6 posters
Mistrz Gry
Pełnia nieszczęść Czw 30 Cze - 22:45
Pełnia nieszczęść
Obchody Thurseblot wiązały się z ekscytacją mieszkańców jak również z ich niepokojem; napięcie, podsycone przez wystąpienia Wyzwolonych i rozwieszane plakaty, a także wieści na temat rzekomej Bestii w Biały Dzień sprawiły, że na barkach łowców Gleipniru spoczęła o wiele większa z dotychczasowej presji. Thurseblot zgodnie z tradycją odbywa się zawsze w pełnię, stąd też od członków Węzła miało zależeć w dużej mierze bezpieczeństwo celebrowania święta, organizowanego ku czci Thora. Tobias Hedberg w swoim ostatnim wystąpieniu wyraźnie zaznaczył, że zmobilizował wszystkie grupy łowców, mające ściśle patrolować tereny okolic Midgardu.
Tegoroczne świętowanie Thurseblot jest wyjątkowym sprawdzianem dla całego Gleipniru. Ciężar odpowiedzialności spoczywający na organizacji wydaje się być olbrzymi, zwłaszcza, jeśli uwzględni się wszystkie, dodatkowe okoliczności sprzyjające napiętej atmosferze. Każdy, odnotowany atak i zagrożenie dla dowolnego obywatela byłby niezwykłą potwarzą dla łowców, bezwzględnie grożąc ich pozycji w społeczeństwie. Pełnia, z jednej strony przepełniona radosnymi obrządkami, z drugiej stanie się poważnym wydarzeniem pełnym niebezpieczeństwa mogącego czyhać na każdym, stawianym przez galdrów kroku.
W wydarzeniu oprócz łowców może wziąć udział warg (w przypadku chęci wypicia Księżycowego Wywaru i uznania jego wpływu na postać, niezbędne jest zakupienie eliksiru za PD) oraz przypadkowa, wplątana w wydarzenia osoba.
Zalecane, rozwinięte statystyki to magia natury, magia użytkowa i sprawność. Misja jest obarczona zagrożeniem zdrowia i życia postaci, stąd też do jej zakończenia nie wolno prowadzić rozgrywek z późniejszą datą.
Aby wziąć udział w misji pobocznej, należy zgłosić się w tym temacie. Osoby, które dotąd nie uczestniczyły w misjach, mają pierwszeństwo w zapisach.
Podstawowe informacje
Fabularna data | 14.01.2001 |
Realne rozpoczęcie | XX.07.2022 |
Ilość miejsc | 0/4 |
Lokacja startowa | Zostanie podana |
Tegoroczne świętowanie Thurseblot jest wyjątkowym sprawdzianem dla całego Gleipniru. Ciężar odpowiedzialności spoczywający na organizacji wydaje się być olbrzymi, zwłaszcza, jeśli uwzględni się wszystkie, dodatkowe okoliczności sprzyjające napiętej atmosferze. Każdy, odnotowany atak i zagrożenie dla dowolnego obywatela byłby niezwykłą potwarzą dla łowców, bezwzględnie grożąc ich pozycji w społeczeństwie. Pełnia, z jednej strony przepełniona radosnymi obrządkami, z drugiej stanie się poważnym wydarzeniem pełnym niebezpieczeństwa mogącego czyhać na każdym, stawianym przez galdrów kroku.
W wydarzeniu oprócz łowców może wziąć udział warg (w przypadku chęci wypicia Księżycowego Wywaru i uznania jego wpływu na postać, niezbędne jest zakupienie eliksiru za PD) oraz przypadkowa, wplątana w wydarzenia osoba.
Zalecane, rozwinięte statystyki to magia natury, magia użytkowa i sprawność. Misja jest obarczona zagrożeniem zdrowia i życia postaci, stąd też do jej zakończenia nie wolno prowadzić rozgrywek z późniejszą datą.
Zapisy
Aby wziąć udział w misji pobocznej, należy zgłosić się w tym temacie. Osoby, które dotąd nie uczestniczyły w misjach, mają pierwszeństwo w zapisach.
Safír Fenrisson
Re: Pełnia nieszczęść Czw 30 Cze - 23:32
Safír FenrissonŚniący
Gif :
Grupa : śniący
Miejsce urodzenia : Húsavík, Islandia
Stan cywilny : kawaler
Status majątkowy : biedny
Genetyka : warg
Zawód : opiekun w sierocińcu Toivoa
Wykształcenie : wyższe niepełne
Totem : kozioł
Atuty : lider (I), pomocnik (II), wilczy instynkt
Statystyki : charyzma: 25 / flora i fauna: 5 / medycyna: 10 / kreatywność: 15 / sprawność fizyczna: 16 / wiedza ogólna: 15
Ja kozioł ofiarny, dajcie mi
Arthur Mortensen
Re: Pełnia nieszczęść Czw 30 Cze - 23:39
Arthur MortensenWidzący
Gif :
Grupa : widzący
Miejsce urodzenia : Bergen, Norwegia
Stan cywilny : kawaler
Status majątkowy : przeciętny
Zawód : drugi oficer Kompanii Morskiej, przemytnik
Wykształcenie : II stopień wtajemniczenia
Totem : niedźwiedź polarny
Atuty : obieżyświat (I), miłośnik pojedynków (II)
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 20 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 20 / magia runiczna: 5 / magia zakazana: 0 / magia przemiany: 5 / magia twórcza: 5 / sprawność fizyczna: 30 / charyzma: 5 / wiedza ogólna: 10
Lecimy
Gretchen Holzinger
Re: Pełnia nieszczęść Czw 7 Lip - 23:05
Gretchen HolzingerWidzący
Gif :
Miejsce urodzenia : okolice Salzburga
Stan cywilny : panna
Status majątkowy : bogaty
Genetyka : huldra
Zawód : aktorka, wschodząca gwiazda, skandalistka
Wykształcenie : II stopień wtajemniczenia
Totem : bażant
Atuty : intrygant (II), artysta: aktorstwo (I), odmieniec
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 5 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 6 / magia runiczna: 5 / magia zakazana: 0 / magia przemiany: 10 / magia twórcza: 15 / sprawność fizyczna: 15 / charyzma: 30 / wiedza ogólna: 5
Ja bym chciała być tą przypadkową osobą...
Gdziekolwiek jesteś
- bądź przy mnie
Cokolwiek czujesz
- czuj do mnie
Jakkolwiek nie spojrzysz
- patrz na mnie
Czymkolwiek jest miłość
- kochaj się we mnie
- bądź przy mnie
Cokolwiek czujesz
- czuj do mnie
Jakkolwiek nie spojrzysz
- patrz na mnie
Czymkolwiek jest miłość
- kochaj się we mnie
Agnar Eriksen
Re: Pełnia nieszczęść Sob 9 Lip - 23:38
Agnar EriksenWidzący
Gif :
Miejsce urodzenia : Tromsø, Norwegia
Stan cywilny : wdowiec
Status majątkowy : zamożny
Zawód : łowca Gleipniru w stopniu specjalisty
Wykształcenie : III stopień wtajemniczenia
Totem : ryś
Atuty : twardziel (I), myśliwy (II)
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 16 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 25 / magia runiczna: 5 / magia zakazana: 0 / magia przemiany: 5 / magia twórcza: 5 / sprawność fizyczna: 20 / charyzma: 10 / wiedza ogólna: 5
Łowca - Specjalista melduje się na posterunku
hunter
He no longer clung to the simplistic ideals
of right and wrong or good and evil.
He understood better than anyone
that dark and light were intertwined
in strange and complex ways.
Prorok
Re: Pełnia nieszczęść Pią 29 Lip - 20:07
ProrokKonta specjalne
Prorok
Prorok
Gif :
Grupa : konto specjalne
Misja dla Gerta, Gretchen, Karstena i Safíra zaczyna się w tym temacie!
Mistrz Gry
Re: Pełnia nieszczęść Pon 31 Paź - 18:35
Podsumowanie
Łowcy uczestniczący w patrolowaniu podmidgardzkich lasów prawdopodobnie w swoich najgorszych koszmarach nie spodziewali się, że rutynowy obchód północnych kniei zakończy się dla nich nie tylko na pochwyceniu dwóch wargów, ale przede wszystkim na próbie wykaraskania się z tarapatów, w jakie nieoczekiwanie wpadli, oraz na bezpiecznym wyprowadzeniu przypadkowo spotkanej kobiety poza linię pogrążonej w zimowym śnie głuszy. Z pozoru zwyczajny patrol, choć odbywający się w jedną z najmniej uszczęśliwiających łowców nocy, z każdą kolejną chwilą od posłyszenia wilczego ujadania przybierał coraz bardziej nieciekawy obrót i prawdopodobnie, gdyby nie doświadczenie Karstena i Gerta, skończyłby się dużo gorzej niż tylko na niegroźnych ranach Molandera i Gretchen. Żaden z trójki galdrów nie miał jednak świadomości, że tuż przed ich własnym impasem, chcący we względnym spokoju i z dala od ludzi przetrwać pełnię Safír Fenrisson omal nie wyzionął ducha.
Gert Molander, Gretchen Holzinger, Karsten Aggerholm i Safír Fenrisson za aktywny dział w misji pobocznej otrzymują po 50 PD oraz 1 punkt do magii użytkowej lub magii natury (do wyboru) w przypadku Gerta, Gretchen i Karstena oraz 1 punkt do sprawności fizycznej w przypadku Safíra. Po nagrody należy obowiązkowo zgłosić się w rozwoju postaci.
Nagrody
Gert Molander, Gretchen Holzinger, Karsten Aggerholm i Safír Fenrisson za aktywny dział w misji pobocznej otrzymują po 50 PD oraz 1 punkt do magii użytkowej lub magii natury (do wyboru) w przypadku Gerta, Gretchen i Karstena oraz 1 punkt do sprawności fizycznej w przypadku Safíra. Po nagrody należy obowiązkowo zgłosić się w rozwoju postaci.