:: Strefa postaci :: Niezbędnik gracza :: Poczta :: Archiwum: poczta
Ruletka
3 posters
Gość
Ruletka Sro 19 Sty - 0:16
GośćGość
Gość
Gość
Ruletka
Typowa magiczna wiewiórka, niewyróżniająca się pozornie niczym. Jest jednak niebywale charakterną przedstawicielką swojego gatunku; przekazywanie listów traktuje obowiązkowo na tyle, że zwykła poganiać adresatów korespondencji do szybkiej odpowiedzi zwrotnej - zwykle wściekle popiskując i podgryzając.
Laudith Vidgren
Re: Ruletka Sro 19 Sty - 20:22
Laudith VidgrenŚlepcy
Gif :
Grupa : ślepcy
Miejsce urodzenia : Trondheim, Norwegia
Stan cywilny : wdowa
Status majątkowy : zamożny
Genetyka : medium
Zawód : spirytystka, tłumaczka starożytnych run
Wykształcenie : III stopień wtajemniczenia
Totem : kruk
Atuty : intrygant (I), mściciel (II), między światami
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 5 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 5 / magia runiczna: 30 / magia zakazana: 20 / magia przemiany: 5 / magia twórcza: 5 / sprawność fizyczna: 5 / charyzma: 16 / wiedza ogólna: 11
09.12.2000
Niklausie,
naturalnie, że pamiętam. Mimo wieku pamięć mnie jeszcze nie zawodzi. Jul dopiero za dwa tygodnie, a Twój list jest niczym świąteczny prezent, mimo że krótki. Liczy się jednak treść, nie forma, na pewno doskonale o tym wiesz. Jeśli pasuje Ci dwunasty grudzień, to spotkajmy się o jedenastej na wyspie Nyttland. Na balkonach starej wieży widokowej nikt nie powinien nam przeszkadzać.
Laudith
Monsters don't sleep under your bed,
they sleep inside your head
Isak Bergman
Re: Ruletka Nie 30 Sty - 15:56
Isak BergmanŚlepcy
Gif :
Miejsce urodzenia : Göteborg, Szwecja
Stan cywilny : wdowiec
Status majątkowy : przeciętny
Zawód : snycerz, szkutnik – wytwórca magicznych langskipów
Wykształcenie : I stopień wtajemniczenia
Totem : mewa
Atuty : miłośnik pojedynków (I), wiking (I), zaślepiony (II)
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 6 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 5 / magia runiczna: 10 / magia zakazana: 30 / magia przemiany: 5 / magia twórcza: 15 / sprawność fizyczna: 15 / charyzma: 10 / wiedza ogólna: 6
04.12.2000
Niklausie,
wybacz milczenie, faktycznie w ostatnim czasie miałem sporo spraw na głowie. Musiałem zająć się kilkoma prywatnymi rzeczami, ale gwarantuję, że nie wpłynęło to na wykonywanie planowanych prac przy drakkarze. Umawiałem się z Twym ojcem na pierwszą połowę grudnia i terminu dotrzymam, choć rozumiem zniecierpliwienie.
Schlebiasz mi swoimi słowami; atmosfera wzajemnego zaufania sprawia, że dobijanie interesów nabiera innego wymiaru. Oczywiście wtedy, gdy jest ona dyktowana faktycznymi czynami, nie zaś mglistym przeczuciem, ale tu wierzę, że faktycznie moje zdolności jak i inne... przymioty sprawiły, że zasłużyłem na wszystkie Twoje słowa.
Snekkar Mathiesena? Oczywiście, że wiem, kto go reperował i radzę na przyszłość; trzymajcie się z dala od Tofta. Być może jego ojciec był niezwykle zręcznym szkutnikiem, lecz on wyraźnie nie wdał się w staruszka.
Zaintrygowałeś mnie. Chciałbym jednak dokończyć pracę przy drakkarze, wtedy pojawię się w dokach, mogę Ci go zdać osobiście. Chyba, że wolisz mniej oficjalnie i któraś z tawern po godzinach wydaje Ci się bardziej kusząca.
F.B.
There's a shadow just behind me
Shrouding every step I take
Making every promise empty
Pointing every finger at me
Isak Bergman
Re: Ruletka Wto 15 Lut - 22:37
Isak BergmanŚlepcy
Gif :
Miejsce urodzenia : Göteborg, Szwecja
Stan cywilny : wdowiec
Status majątkowy : przeciętny
Zawód : snycerz, szkutnik – wytwórca magicznych langskipów
Wykształcenie : I stopień wtajemniczenia
Totem : mewa
Atuty : miłośnik pojedynków (I), wiking (I), zaślepiony (II)
Statystyki : alchemia: 5 / magia użytkowa: 6 / magia lecznicza: 5 / magia natury: 5 / magia runiczna: 10 / magia zakazana: 30 / magia przemiany: 5 / magia twórcza: 15 / sprawność fizyczna: 15 / charyzma: 10 / wiedza ogólna: 6
05.12.2000
Niklausie,
Powiem Ci tyle, gadali o tym w dokach przez dwa tygodnie, przez co historia rozszczepiła się przynajmniej na trzy wersje, aczkolwiek w każdej z nich wodowanie lankgskipu Mathiesena kończyło się tak samo: sromotną porażką. Tofte ulotnił się z miasta, więc nawet jeśli chciałbyś go odszukać, to miałbyś marne szanse. Skurczybyk jest jak szczur, wciśnie się w najohydniejszy zakamarek i przeczeka tam, póki wszystko się nie uspokoi.
Pytałeś o moją skromność? Historie podobne do tej powyższej uczą mnie pokory i każą sądzić, że zbyt szumne mówienie o swych zdolnościach nie jest niczym dobrym. A o koszty się nie martw, trzymam się umów i naprawdę, niczego mi nie brakuje. Gdybym potrzebował negocjować warunki, nie kiwnąłbym nawet palcem przy tym drakkarze, a jest już niemal na ukończeniu, więc spokojnie.
Dobrze, spotkajmy się więc w mniej oficjalnych okolicznościach, choć muszę Ci powiedzieć, że do siódmego raczej się nie wyrobię. Naprawdę, chciałbym uporać się ostatecznie z robotą od Twojego ojca. Sądzę natomiast, że okolice piętnastego będą rozsądnym terminem. Daj znać, gdzie konkretnie chciałbyś się spotkać.
F.B.
There's a shadow just behind me
Making every promise empty
Prorok
Re: Ruletka Sro 9 Mar - 14:03
ProrokKonta specjalne
Prorok
Prorok
Gif :
Grupa : konto specjalne
W pobliżu twojego domu pojawił się świąteczny koziołek, julbock. W chwili, gdy spałeś, pozostawił pod twoją choinką prezent. Na dostrzeżonym pakunku mogłeś odnaleźć podpis:
Drogi Niklausie, z okazji Jul pragnę złożyć Ci najserdeczniejsze życzenia wszystkiego co dobre i spokojne. W związku z tym przyjmij ten skromny podarek - pomoże w zachowaniu spokoju, bo nasza współpraca musi niekiedy kosztować Cię trochę nerwów i nie tylko, więc eliksir na wszelki wypadek. Oby Ci się nie przydał. Laudith Vidgren.
Podarkiem okazał się: medalion z runą Gebo oraz eliksir pierwszej pomocy.