Midgard
Skandynawia, 2001
Planer postów

Akonitt

Gość
    Anonymous

Akonitt
    Przywieziona z podróży wiewiórka o trójkolorowym umaszczeniu i wyjątkowo złośliwym charakterze – chociaż zazwyczaj przynosi wiadomości ze słusznym pośpiechem, po doręczeniu koperty potrafi, niczym niesprowokowana, mocno ugryźć.
    Konta specjalne
    Prorok
    Prorok

Gleðileg jól!

W pobliżu twojego domu pojawił się świąteczny koziołek, julbock. W chwili, gdy spałeś, pozostawił pod twoją choinką prezent. Na dostrzeżonym pakunku mogłeś odnaleźć podpis:
    Przyjaciółko! Wiem, że nasza relacja ostatnio nie należała do najłatwiejszych, a właściwie pogrzebałyśmy ją całkiem na długie miesiące. Czuję jednak potrzebę, by po naszym ponownym spotkaniu powiedzieć Ci, że bardzo brakuje mi naszych wspólnych dyskusji i czasu, którego nigdy sobie nawzajem nie szczędziłyśmy. Mam nadzieję, że dobrze spędzisz święta. Przyjmij ode mnie ten drobny upominek na znak, że nie zapomniałam o Tobie i wciąż jesteś mi droga. Lumikki.
    Podarkiem okazał się: śnieżna lampka.
    Konta specjalne
    Prorok
    Prorok

Gleðileg jól!

W pobliżu twojego domu pojawił się świąteczny koziołek, julbock. W chwili, gdy spałeś, pozostawił pod twoją choinką prezent. Na dostrzeżonym pakunku mogłeś odnaleźć podpis:
    Dobrze wiem, że doskonale znasz się na roślinach, ale nie chciałbym, aby kiedyś ta wiedza się z Twojej głowy ulotniła. Wesołego Jul, najdroższa siostro. Twój kochający brat, Elias.
    Podarkiem okazał się: samotworzący się atlas magicznych roślin.

Styl wykonali Einar i Björn na podstawie uproszczenia Blank Theme by Geniuspanda. Nagłówek został wykonany przez Björna. Midgard jest kreacją autorską, inspirowaną przede wszystkim mitologią nordycką, trylogią „Krucze Pierścienie” Siri Pettersen i światem magii autorstwa J. K. Rowling. Obowiązuje zakaz kopiowania treści forum.